Headsets in een inbound callcenter

Iedereen die professioneel telefoneert, maakt gebruik van een headset. Waar het vroeger slechts voorbehouden was aan telefonistes, ziet u nu dat op heel veel kantoren de headset zijn intrede gedaan heeft. Met het beeldschermwerken is de behoefte om twee handen vrij te hebben tijdens het telefoneren enorm toegenomen.

Professioneel telefoneren

Waar bij velen slechts één criterium geldt, namelijk 'de handen vrij hebben', ligt dit bij een inbound callcenter toch wel anders. Wij krijgen als telefoonservice dagelijks zóveel gesprekken te verwerken dat ons eisenpakket groot is.

Draagcomfort

Allereerst is het draagcomfort voor de telefonistes van essentieel belang. De headset mag niet te hard op de oren duwen. En toch: nieuwe medewerkers klagen in het begin altijd over zere oren. Het is een bijzonder verschijnsel, dat na een paar weken volledig verdwenen is.

De kwaliteit van het geluid

Ook aan het geluid worden hoge eisen gesteld. Het geluid moet helder zijn en eventuele pieken (denk hierbij aan het neergooien van een hoorn) moeten afgetopt worden, zodat er geen gehoorschade bij de telefoniste ontstaat. Verder willen wij het geluidsniveau van het gesprek met een simpele draai aan een knop kunnen aanpassen. Het ene gesprek komt immers niet even hard door als het andere.

Luisteren met beide oren

Ook kiezen wij voor een headset waarbij het geluid over beiden oren verdeeld wordt. Hierdoor kan de telefoniste zich veel beter op het gesprek focussen.

Kuchknop

Dan is er nog de befaamde kuchknop. Wij willen op iedere headset een knop die geruisloos de microfoon uitzet zodat onze telefoniste kan kuchen, niezen of snel iets tegen een collega kan zetten zonder dat de beller daar iets van merkt.

Verwisselbare oorkussens en spreekbuisjes

Oorkussens en spreekbuisjes moeten snel vervangen kunnen worden. Bij ons heeft iedere telefoniste uit hygiëne overwegingen haar eigen set.

Headsets loskoppelen

De headset moet op eenvoudige wijze losgekoppeld kunnen worden van het toestel. Zo kunnen we even van ons bureau weg zonder dat de headset afgezet hoeft te worden.

Microfoon van kwaliteit voor de beste gesprekken

Het meest belangrijke onderdeel van een headset is de microfoon. We hebben als callcenter de keuze om wel of niet te kiezen voor noise cancelling. Dit wordt veelal gebruikt in grote callcenters met veel achtergrondgeluid. Dit zorgt ervoor dat de microfoon sluit zolang een telefoniste niet aan het woord is. Wij kiezen hier niet voor. Het is dan namelijk voor de beller direct duidelijk dat hij te maken heeft met iemand in een callcenter. Wij zorgen er liever voor dat we het achtergrondgeluid tot een minimum reduceren, door het gebruik van de juiste akoestische materialen en door simpelweg niet zoveel mensen in een kleine ruimte te stoppen. Verder moeten wij op de headset de microfoonsterkte in kunnen stellen. Door een juiste afstelling te kiezen sturen wij in het geheel geen achtergrondgeluid mee bij onze gesprekken. Dat praat wel zo prettig.

Meer informatie over headsets bij inbound callcenters?

Wilt u meer weten over het gebruik van headsets en wat onze telefoonservice voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op met Edwin Smit via 010-2581010 of stuur een e-mail naar edwin.smit@telefoonaanname.nl.